مرز هوایی

یکی از سوالات بسیار مهمی که مطرح می شود این است که مرز هوایی چگونه مشخص شده و دولت ها و کشورها چگونه مرزهای هوایی خود را ایجاد می کنند. به منظور پاسخ به این سوال بسیار مهم باید گفت که مرز هوایی در واقع به موازات مرز زمینی یک کشور است و به واسطه مرز زمینی است که مرز هوایی معنا پیدا می کند.

اگر بخواهیم توضیحاتی در این رابطه به شما ارائه دهیم باید گفت که فرض کنید که یک کشور در داخل مساحت مربعی قرار دارد و اضلاع مربع مرزهای زمینی آن کشور محسوب می شود.

اگر به موازات این اضلاع ارتفاعی تا بی نهایت رسم کنید، بخش هایی که این ارتفاع به وجود آورد، مرزهای هوایی آن کشور را شامل می شود.

در واقع به منظور عبور و مرور از هر مرزهای هوایی باید به همان قوانینی که در مورد مرزهای زمینی وجود دارد پایبند بوده، این قوانین را رعایت کرده و به آن ها احترام بگذارید.


مرز هوایی ما خط قرمز است / به متجاوز همواره پاسخ سخت داده و خواهیم داد -  پایگاه خبری- تحلیلی جامعه ایرانی - جامعه ایرانی
 

موضوع بسیار مهمی که باید بدانید این است که برخلاف مرز زمینی که کنترل آن بسیار راحت است و می توان آن را به شکل های مختلفی مدیریت کرد، مرزهای هوایی به دلیل قرارگیری در بالای سطح زمین شرایط کنترلی سختی دارند و در همین راستا امروزه شاهد به وجود آمدن سیستم ها و رادارهای مختلفی هستیم که وظیفه آن ها مدیریت و کنترل خطوط و مرزهای هوایی است.

این رادارها با بررسی رفت و آمدهای هوایی، داده ها و اطلاعات مختلف را بررسی کرده و در صورت عبور و مرور یک وسیله ناشناس به صورت غیرقانونی به سرعت آن را به مراجع مربوطه اطلاع داده و شاهد برخورد قاطعانه با آن وسیله هستیم.

معرفی رشته مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی،درامد،بازارکار
 

یکی از سوالات بسیار مهمی که مطرح می شود این است که مرزهای هوایی تا کجا ادامه پیدا کرده و تا چه ارتفاعی را شامل می شود.

در رابطه با این مسئله قوانین مختلفی وضع شده و کشورهای گوناگون بر اساس قوانین خود از مرزهای هوای خود حفاظت می کنند.

به عنوان مثال بر اساس قوانین کشور آمریکا، هر پرنده ای که در ارتفاع بیش از ۸ کیلومتری سطح زمین قرار گرفته باشد، جز وسایل فضایی به حساب آمده و در واقع عبور آن وسیله از مرز هوایی آمریکا باعث تخطی از قوانین نخواهد شد.

همچنین باید به این مسئله توجه داشته باشید که قوانین بین المللی در این زمینه تدوین شده است که بر اساس این قوانین به طور معمول ارتفاع بین ۳۰ کیلومتری تا ۱۶۰ کیلومتر از سطح زمین منطقه آزاد هوایی محسوب می شود.

یکی از سوالات بسیار مهمی که ممکن است توسط افراد مطرح می شود این است که علت این که ارتفاع ۳۰ کیلومتری تا ۱۶۰ کیلومتر و جز مناطق آزاد هوایی به حساب می آید چیست؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که ۳۰ کیلومتر در واقع بیشترین ارتفاعی است که اشیای نظیر بالگرد یا هلیکوپتر و هواپیما می توانند به آن ارتفاع بروند. ارتفاع بیش از این حد برای این وسایل غیر مجاز است، در نتیجه تا ارتفاع  ۳۰ کیلومتری از سطح زمین، مرزهای هوایی کشورها محسوب شده و پس از آن منطقه آزاد هوایی به حساب می آید.

همین قوانین است که باعث شده تا کشورهایی که اقدام به پرتاب ماهواره و یا شاتل های فضایی به هوا می کنند، بتوانند از قوانین به نفع خود استفاده کرده و مشکلی در رابطه با انجام پروژه های علمی نداشته باشند.
 

دو شنبه 10 بهمن 1401 - 12:36:40
(0 نفر)

نظر بدهید

دیدگاه های ارسال شده

  • درباره ما
  • وبلاگ
  • قوانین
  • راهنمای خرید
  • تماس با ما
  • whatsapp